salmon risotto with green vegetables.jpg

Dieet maaltijd - Zalmrisotto met groene groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g risottorijst
  • 300 g prei
  • 150 g venkel
  • 100 g courgette
  • 100 g sperziebonen
  • 75 g gerookte zalm
  • 75 g ricotta
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 el dille
  • 1 el olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Snij de groenten fijn. Bak de prei in 1 el olie. Voeg de risottorijst toe

en bak deze kort. Voeg geleidelijk de hete groentebouillon toe.

Laat het geheel 20 minuten koken op laag vuur, totdat de rijst de

bouillon heeft opgenomen.

Stap 2

Voeg de zalm, ricotta, 2 el dille, zout en peper toe en kook het geheel nog eens 10 minuten.

Stap 3

Bak de overgebleven groenten 10 minuten in 1 el olie, breng ze op smaak met zout en peper en voeg de rest van de dille toe. Serveer ze samen met de risotto.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ca. 1117 kJ, 410 kcal

Eiwitten: 219 g | Vetten: 16 g

Koolhydraten: 48 g

94
111
 

Starten met Yokebe

Yokebe is inmiddels in meerdere winkels en online beschikbaar!

waar te koop