Fish fillet on braised vegetables_1440x770.jpg

Dieet maaltijd - Visfilet op gestoofde groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g visfilet
  • 1 courgette
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 4 lente-uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml tomatensap
  • 6 groene olijven
  • 6 kappertjes
  • 1 el olie
  • Gedroogde dragon
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Snij de paprika's en de courgette in vieren, was ze en snij ze in stukjes of plakjes.

 Pel de knoflook en snij hem fijn.

Stap 2

Was de vis, dep hem droog en snij hem in tweeën. Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag, bak de vis aan beide kanten en haal hem uit de pan.

Stap 3

Bak de groenten en de knoflook.

Stap 4

Was de tomaat, snij hem in blokjes en voeg hem bij de groenten. Roer de tomatenpuree erdoorheen

en blus het mengsel af met tomatensap. Kruid het geheel met zout, peper en dragon en breng het aan de kook.

Stap 5

Voeg de olijven en de kappertjes toe. Leg de gebakken vis op de groenten en laat hem ongeveer 5 minuten op matig vuur stoven, met het deksel op de pan.

Serveer de groenten en de vis op een voorverwarmd bord.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie::

Energie: ca. 1210 kJ, 290 kcal

Eiwitten: 35 g | Vetten: 8 g

Koolhydraten: 20 g

93
100
 

Starten met Yokebe

Yokebe is inmiddels in meerdere winkels en online beschikbaar!

waar te koop