Tofu with braised vegetables_1440x770.jpg

Dieet maaltijd - Tofu met gestoofde groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g tofu
  • 300 g tomaten
  • 300 g courgette
  • 100 ml groentebouillon
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 el Provençaalse kruidenmix
  • 1 teen knoflook
  • 2 gele paprika's (300 g)
  • 1 el olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Meng voor de tofumarinade de azijn, bouillon, kruiden en olie in een kom.

Pel de knoflook en plet hem in een knoflookpers (of snij hem in kleine stukjes en plet deze met een vork), en doe hem door de marinade. Snij de tofu in blokjes en laat hem ongeveer een uur marineren.

Stap 2

Halveer de paprika's, was ze en snij ze in blokjes. Was de tomaat en snij hem in blokjes, verwijder de binnenkant en de stengels. Was de courgette en snij hem in blokjes.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 4

Doe de groenten in een ovenbestendige schaal. Sprenkel de tofumarinade over de groente heen, voeg zout en peper toe en laat het geheel 15 minuten stoven in een voorverwarmde oven.

Stap 5

 Haal de schaal uit de oven, draai de groenten om, leg de tofu eroverheen

en laat het geheel nog eens 15 minuten koken.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ca. 1147 kJ, 273 kcal

Eiwitten: 27 g | Vetten: 16 g

Koolhydraten: 12 g

91
97
 

Starten met Yokebe

Yokebe is inmiddels in meerdere winkels en online beschikbaar!

waar te koop