Groentestoof met quinoa en feta.jpg

Dieet maaltijd - Groentestoof met quinoa en feta

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 150 g quinoa
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1/2 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 blik tomatenblokjes (200 g)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl provinciaalse kruiden
  • snuf zout en peper
  • 100 g fetakaas

Bereiding

Stap 1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen het sjalotje, hak het teentje knoflook fijn en snijd de aubergine en courgette in blokjes.

Stap 2

Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit het sjalotje.

Stap 3

Voeg vervolgens de aubergine- en de courgetteblokjes toe en bak dit 5 minuten tot ze beginnen kleuren.

Stap 4

Meng de tomatenblokjes, de kaneel, de kruiden en wat zout en peper naar smaak door de groenten en breng het geheel aan de kook.

Stap 5

Draai het vuur laag en stoof de groenten met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 6

Snijd ondertussen de feta in blokjes en roer de quinoa los.

Stap 7

Serveer de quinoa met de groentestoof. Verdeel vervolgens de blokjes feta over het gerecht.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: ca. 1469 kJ, 392 kcal
  • Eiwitten: 35 g | Vetten: 6 g
  • Koolhydraten: 53 g
112
131,132,62,130
 

Starten met Yokebe

Yokebe is inmiddels in meerdere winkels en online beschikbaar!

waar te koop