green pasta salad with tuna.jpg

Dieet maaltijd - Groene pastasalade met tonijn

Ingrediënten voor 2 personen::

  • 150 g groene pasta
  • ½ blikje tonijnsteak (115 g)
  • 75 g zure room
  • 25 g kappertjes (pot)
  • ¼ komkommer
  • 50 g lente-uien
  • 1 groene paprika
  • ½ bosje basilicum
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Kook de pasta in water met zout.

Stap 2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Meng de helft van de tonijn,

de zure room en 1 el kappertjessap door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.

Stap 3

Was de komkommer, wrijf hem droog en snij hem in fijne schijfjes. Was de lente-ui en snij hem in ringen. Snij de paprika in vieren, verwijder de binnenkant en snij hem in hapklare stukjes.

Stap 4

Giet de pasta af, spoel het af met koud water en laat het uitlekken. Meng de pasta, komkommer en peper door elkaar.

Stap 5

Was de basilicum en schud hem droog. Pluk de helft van de blaadjes af en snij ze in fijne reepjes.

Stap 6

Voeg de basilicumreepjes toe aan de saus en roer deze door. Strooi de rest van de basilicum over de salade. Meng de saus door de salade heen.

Stap 7

Breek de rest van de tonijn in stukjes en meng ze zorgvuldig door de salade heen.

Garneer de salade met kappertjes.

Eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: ca. 1550 kJ, 370 kcal

Eiwitten: 17 g | Vetten: 6 g

Koolhydraten: 62 g

 

89
103
 

Starten met Yokebe

Yokebe is inmiddels in meerdere winkels en online beschikbaar!

waar te koop