salade met tonijn en veel groentjes.jpg

Dieet maaltijd - Salade met tonijn en veel groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g krielaardappeltjes
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 200 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1/2 blikje maiskorrels (75 g)
  • 2 el zwarte olijven zonder pit, in ringetjes
  • 2 el yogonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1

Kook de krielaardappeltjes in een laag kokend water in circa 15 minuten gaar. Voeg na ongeveer 7 minuten de eieren toe en kook deze in 8 minuten hard.

Stap 2

Doe de sperziebonen in een andere pan en kook deze in een laag kokend water in 8 à 10 minuten beetgaar en spoel ze even af onder de koude kraan.

Stap 3

Giet ondertussen de tonijn en maïs af en maak de vis een beetje los met een vork.

Stap 4

Doe de uitgelekte maïs en tonijn in een grote schaal en schep de yogonaise, het citroensap en de olijven erdoorheen.

Stap 5

Voeg naar smaak wat (versgemalen) peper en zout toe.

Stap 6

Snijd de eieren in partjes. Voeg als laatste de krielaardappeltjes, sperziebonen en partjes ei toe.

Stap 7

Roer het geheel goed door en bestrooi de salade met de verse peterselie. Deze salade hoort lauwwarm geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: ca. 1523 kJ, 346 kcal
  • Eiwitten: 28 g | Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 31 g
109
126,127,128
scampi skewers on spring onions.jpg

Dieet maaltijd - Scampispiesjes op lente ui

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g garnalen
  • 80 g rijst
  • 300 g lente-uien
  • 80 g tomatenketchup
  • 40 g slasaus
  • 2 citroenen
  • 1 el olie
  • 2 houten spiesjes
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de instructies.

Stap 2

Was de lente-uien, meng de ketchup en de slasaus door elkaar..

Stap 3

Was en halveer de citroenen, en snij ze in dunne plakjes.

Stap 4

Doe de garnalen en de citroenplakjes om en om op 2 spiesjes.

Breng ze op smaak met zout en peper.

Stap 5

Verwarm de olie in een pan. Bak de garnalenspiesjes ongeveer 2 minuten aan elke kant en hou ze warm.

Stap 6

 Bak de lente-ui ongeveer 2 minuten in olie en breng hem op smaak met

zout en peper. Giet de rijst af.

Stap 7

Serveer de garnalenspiesjes met saus, lente-ui en rijst.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ca. 1625 kJ, 388 kcal

Eiwitten: 27 g | Vetten: 9 g

Koolhydraten: 53 g

97
118
tomato feta salad_1440x770.jpg

Dieet maaltijd - Tomaat fetasalade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 g tomaten
  • 100 g feta
  • 300 g lente-uien
  • 2 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 2 sneden volkorenbrood
  • 5 basilicumblaadjes, gesneden
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Snij de tomaten en de feta in blokjes, snij de lente-uien in ringen.

Stap 2

 Meng voor de dressing olie, azijn, basilicum, zout en peper door elkaar en giet het over de salade.

Stap 3

Serveer de salade met volkorenbrood.

Eet smakelijk!

 

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: ca. 1457 kJ, 347 kcall

Eiwitten: 12,7 g | Vetten: 25,1 g

Koolhydraten: 16,6 g

88
99
courgette soup.jpg

Dieet maaltijd - Courgette soep

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g courgette
  • 25 g uien
  • 15 g boter
  • ½ stengel marjolein
  • 25 g crème fraîche
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • Scheutje citroensap
  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1

Snij de courgette in blokjes. Snij de knoflook en de ui en bak ze in boter tot ze doorzichtig zijn.Voeg de courgettes toe en besprenkel ze met een scheutje citroensap.

Stap 2

 Pluk de bladeren van de marjolein af en meng ze erbij, samen met de peper.

Stap 3

Voeg groentebouillon toe en laat het geheel sudderen, met het deksel op de pan, op laag vuur.

Stap 4

 Pureer de soep na ongeveer 20 minuten, breng hem op smaak met crème fraîche, verwarm de soep en serveer hem naar eigen smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie::

Energie: ca. 1720 kJ, 410 kcal

Eiwitten: 22 g | Vetten: 12 g

Koolhydraten: 54 g

87
102
 

Starten met Yokebe

Yokebe is inmiddels in meerdere winkels en online beschikbaar!

waar te koop